• Persoonlijke aanpak
 • Werkwijze op maat
 • Resultaatgericht
079-8898235

Meer naamsbekendheid middels newsjacking

Newsjacking heeft betrekking op het ‘stelen’ van nieuws of belangrijke gebeurtenissen, door daar een commerciële uiting aan te koppelen. Het is de kunst om in te haken op het nieuws en mee te liften met de populariteit, door op de juiste gebeurtenis te wachten en innovatief voor de dag te komen.

Lift mee op de populariteit

JWT London newsjackingNewsjacking biedt de mogelijkheid mee te liften op de populariteit van bepaalde personen, landen of bedrijven, op het moment dat zij in het nieuws komen. Zelfs het weer is hiervoor geschikt, zo liet JWT London in 2009 al eens zien. Het bedrijf liet grote snow stamps maken van pepermuntjes, bijvoorbeeld op auto’s op bankjes en op de straat zelf. De enorme sneeuwval op dat moment creëerde een hoop buzz, waar het merk op een slimme manier op mee kon liften om op een voordelige manier veel bekendheid te vergaren.

Wacht op de juiste gebeurtenis

Het is bij newsjacking van belang om snel in te spelen op een bepaalde gebeurtenis, al betekent dat niet dat u geen voorbereidingen kunt treffen. We wisten bijvoorbeeld allemaal dat er op een gegeven moment een huwelijk in het Britse Koningshuis aan zat te komen tussen Prins Harry en zijn Kate, iets waar KK Outlet slim op inspeelde met een Facebookactie. In Chicago maakt men ieder jaar de volledige rivier groen, ter ere van St. Patrick’s Day. McDonalds liet twee leprechauns op een vlot varen om de Shamrock Shake in de belangstelling te zetten. Het komt wat dat betreft niet altijd neer op daadwerkelijke spontaniteit.

Wees innovatief

Wees in ieder geval innovatief, om op een leuke manier gebruik te maken van newsjacking. Het gebruik van een billboard valt bijvoorbeeld niet zomaar meer op, maar wel op de manier die men koos om de film Contagion te promoten. Men plaatste twee enorme petrischaaltjes, met daarin bacteriën die zich in 7 dagen zouden ontwikkelen tot een enorme zwerm, om daarmee de naam van de film te kunnen spellen. Dit leverde een enorme publiciteit op, waardoor de film newsjacking op een slimme manier wist toe te passen en daar maximaal van profiteerde.

‘Contagion’ bacteria billboard

Deel dit artikel:

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Sander Rueck

SEOdiensten.nl

Neem contact op

Gratis SEO scan

Hoe is jou website seo onpage ingericht?

SEO on-page optimalisatie

On-page optimalisatie, waar staat dat voor en waarom is het van belang? SEO, we hebben er allemaal wel eens van gehoord, maar hoe zorgt u ervoor dat u er optimaal gebruik van kunt maken? Om hier een antwoord op te kunnen geven moeten we terug naar de basis, naar de manier waarop Google websites wil rangschikken, om gebruikers de meest relevante pagina’s aan te kunnen bieden.

Vroeg of laat moet je toch gaan beginnen met internetmarketing. Maar bij wie moet je dan wezen? Na een aantal andere bedrijven geprobeerd te hebben kwam ik in contact met...
 • Zoekmachine marketing

  Kennismaking

  Maak kennis met onze persoonlijke, betrokken en efficiënte werkwijze. Wij helpen u met het vergroten van uw omzet middels uw website. Krijg topposities in Google!

 • Zoekmachine marketing

  Linkbuilding

  Na een grondige SEO analyse van uw website gaan we aan de slag met de linkbuilding. Ontvang maandelijkse rapportages van de vorderingen en behaalde resultaten.

 • Zoekmachine marketing

  voordelen

  Wij gaan actief aan de slag met kwalitatieve linkbuilding waardoor uw website beter scoort in de zoekmachines. Binnen enkele weken al goede resultaten!

 • Zoekmachine marketing

  resultaten

  Wij doen ons uiterste best om de hoogst haalbare resultaten te behalen voor uw organisatie. Benieuwd naar behaalde resultaten? Neem contact op of bekijk enkele referenties.